Deltagere 2008

Allan Poulsen - Vinder af "Årets kok 2008" Vinder af "Den gyldne Jomfruhummerklo 2008.
Mikkel Marchall - Juniorlandsholdet og udtaget til kokke OL i 2008.
Bo Bech - Restaurant Paustian, København
Ørjan Johanneson - Årets kok 2007 i Norge.

 

 

Bo BechBo Bech - Restaurant Paustian, København

Da Bo startede på Paustian, bad han mig hjælpe ham med at skrive lidt tekst til hans hjemmeside. "Der skal være et afsnit om min køkkenfilosofi," sagde han, og jeg sad med blok og blyant parat til at notere ned, hvad den så gik ud på. Så begyndte vi at sludre. Om alt muligt andet. Sådan er det jo - med Bo ikke mindst. Han tænker og taler lige så gerne, som han laver mad, tror jeg. Pludselig var tiden gået, og min blok var tom. "Men du kender mig jo," sagde Bo og gav mig et farvelknus, "så det finder du nok ud af."

Men en mand af Bos kaliber er da ikke bare sådan at nedfælde i ord sort på hvidt!
Bo Bech er en stor person, af størrelse og af væsen, solid og ærlig. Lige så er hans køkken univers enormt, solidt, ærligt og næsten umuligt at definere. Nok er det forankret i det klassisk franske à la Escoffier og Bocuse, men det er også meget mere end det. Det er komplekst, fuld af overraskelser og ganske ligetil, ja, nærmest selvfølgeligt, og dog aldrig set før. Ligesom manden bag: kompleks, fuld af overraskelser, ligetil, ens bedste ven, som man har kendt altid. Men som alligevel formår at overraske en gang på gang. Som manden så har køkkenet en snert af dramatik, eller af teater om man vil, over sig. Omvendt lyder det også næsten fjollet, for når alt kommer til alt, så er det jo bare Bo og hans mad. Lige indtil han vender tingene på hovedet, skiller dem ad og samler dem igen. Dekonstruerer og rekonstruerer til ugenkendelighed. Og det gør han meget. Samtidig med at han også bare er kok og laver mad, som han altid har gjort.
Og sådan er det med Bo. Just som man sidder der og tror, at alting kører derudaf, så kommer han med en dekonstrueret kop caffé con leche eller noget i den stil, og så ved man godt, at det var for tidligt at læne sig tilbage. Eller måske er det bare hans saltbagte selleri. Den består ikke af andet end selleri bagt i salt, og pludselig for første gang i ens liv forstår man, hvordan en selleri smager.

Muligvis er det magi. Muligvis er det molekylært. Muligvis er det alt muligt. Men frem for alt er det smukt og simpelt. Frem for alt er det Bos køkken.

Mia Tørring

 

Curriculum Vita

Bo Bech

Paustian v. Bo Bech Bo Bech København Ø Danmark

Jan Hurtigkarl & Co. Bo Bech Aalsgaard Danmark

Petri Pumpa Thomas Drejing Lund Sverige

Marie Louise Michel Michaud Odense Danmark

Kong Hans Kælder Thomas Rode Andersen København * Danmark

Arpegé Alain Passard Paris *** Frankrig

Lucas Carton Alain Senderens Paris *** Frankrig

The Restaurant Marco Pierre White London *** England

Le Gavroche Michel Roux London ** England

Krogs fiskerestaurant Frank Lantz København Danmark

Mikkel MarchallMikkel Marchall - Juniorlandsholdet og udtaget til kokke OL i 2008

   2004 - 2006  Kokkeelev på Hotel Fredensborg - Bornholm
   2006 - 2007  Kokkeelev på Restaurant Jantzen & Co. - Bornholm
   2006            Kokkeelev / Chef de partie. på La Rosetta i Rom "1 stjerne"
   2007 - 2008  Kokkeelev på Bistroen - København
   2007 nov.     Volontør på Restaurant Noma
   2007            Med i 8 TV programmer på TV2 Bornholm
   2007 - ??      Recept udvikler - Krydderkompagniet
   2007 - ??      Junior kokkelandsholdet " OL truppen 08"
   2007 - ??      Diverse reklamer og konsulent arbejde.
   2008            6 plads ved DM for kokkeelever.
   2008            Bestået svendeprøve med Bronzemedalje.
   2008            Nyt arbejde fra juni (følger senere)

Ørjan JohannesonØrjan Johanneson - Årets kok 2007 i Norge.

Årets kok 2007 i Norge, kommer fra Norges berømte stjernerestaurant Mathus Solvold. (www.solvold.no)

Allan PoulsenAllan Poulsen - Vinder af "Årets kok 2008" Vinder af "Den gyldne Jomfruhummerklo 2008.

Årets kok 2008, Allan Poulsen gik på kokkeskolen i Aalborg, har været elev på Hotel Phønix i Hjørring, udlært i 2002. Har efterfølgende været ansat som kok på bla. Svinkløv Badehotel, Kommandanten i København og Ruths Hotel i Skagen.

Han har fire gange deltaget i finalen i Årets Kok og er blevet hhv. nummer tre, to gange, nummer to og nummer et.

Allan Poulsen vandt "Den gyldne Jomfruhummerklo" i 2008 hvor han drev Restauranten på Badehotel Strandgården på Læsø. www.badehotel.eu

I 2009 arbejder han på den international kendte, Henne Kirkeby Kro - www.hennekirkebykro.dk