Deltagere 2009

Henrik Yde Andersen
David Fischer
Ninna Bundgaard
Anders Peter Jørgensen

Ninna BundgaardNinna Bundgaard, vinder 2009, er udlært kok på Comwell Kolding 2008, hvor hun vandt bronzemedalje ved svendeprøven.

Inden hun blev udlært vandt Ninna 1. plads i konkurrencen "Årets elev Team" på CEU i Kolding i 2004 og 2005. Ligeledes vandt Ninna 1. plads ved Euro-Toques elevkonkurrence i 2005.

I 2006 har Ninna slået sine folder ved Gourmetrestauranten Ruths Hotel på Skagen.

I 2007 nåede Ninna semifinalen ved "Årets kok 2007".

Siden har hun arbejdet som kok på Fakkegrav Badehotel mellem Vejle og Juelsminde, vundet Mejeribrugets Gourmetpris i 2007 med en flødepocheret Pighvar med Tortellini:

Ninna er på Seniorlandsholdet sammen med 14 andre topmotiverede kokke. Se opskriftenNinnas vindermenu

David FischerDavid Fischer driver i dag restauranten Hos Fischer på Victor Borgesplads 12 på Østerbro i København og har tidligere arbejdet på den Michelinbestjernede restaurant "La Pergola" i Rom.
Den unge mesterkok har leget med koncepterne i sin nye restaurant, han har skabt et dansk værtshus med italiensk inspireret mad, med bla. pastaretter og gode vine til overkommelige priser.Fischers menu
 

Anders Peter JørgensenAnders Peter Jørgensen, køkkenchef på Restaurant SanGiovanni i Aalborg.

Anders er født i Øster Hornum i Himmerland og har siden 2001 haft en central rolle i Restaurant SanGiovanni, hvor han i dag fungerer som køkkenchef for en stab af op til 8 mand.

Året før kom han ind på kokkeskolen og da han skulle have en læreplads, erindrede han en Tv-udsendelse, hvor Giovanni tilberedte italiensk julemad og sendte en ansøgning, som blev godt modtaget.
I efteråret 2004, da læretiden var slut, aftalte han og familien Volpi, at han lige skulle blive en tid og hjælpe med, han har været der siden.

Der gik ikke lang tid, før han blev udnævnt til køkkenchef, for det stod allerede i læretiden klart, at hans talent, både for madlavning og for at organisere, passede fortrinligt til en restaurant i stadig udvikling. Det er fortsat det italienske køkken, der er omdrejningspunktet. men Anders har hen ad vejen tænkt råvarer og metoder, der kendes fra det asiatiske, australske og franske køkken, ind i det.

Resultat: Et moderne italiensk køkken, som i øvrigt også er i stærk fremgang i Italien.

Nøgleord er her råvarer af høj kvalitet, som man ved, hvor stammer fra, tilberedt med respekt for, at ting tager tid.

For Anders er slow food ikke et mål i sig selv. Det skal ikke partout tage 45 minutter at tilberede en kødret. Man vil ikke bare varme en forstegt bøf i mikroovnen, men skære kødet ud og stege det på pande og dernæst i ovn, før det får lov at trække, ja så tager det altså 45 minutter!

Når noget har skullet justeres i SanGiovannis køkken, har Anders argumenteret for sit synspunkt over for ikke mindst Giovanni Volpi. Ikke alle forslag er accepteret i første omgang, men himmerlændinge kan være mindst lige så stædige som italienere og de to gange i elevtiden, hvor Giovanni fyrede sin lærling, nåede chefen heldigvis at ombestemme sig, før ordren var effektueret!

Henrik Yde AndersenDen anmelderroste mesterkok Henrik Yde Andersen kommer fra Michelinstjerne restauranten Kin-Kin - www.kiin.dk
Henrik Yde-Andersen (f. 1970) er en af de danske sommelierer, der har markeret sig. Dels gennem en række ledende jobs i danske restauranter, senest som restaurantchef i den stjerne-prydede restaurant The Paul i Tivoli og samtidig chef for Ordrupgaard Museets nye café. Dels gennem sin stædige deltagelse i de forskellige mesterskaber for sommelierer.
I 1989 blev han udlært som kok – med bronzemedalje – på Birkerød Kro og Hotel Plaza i København. Men det var ikke nok. Han ville også være tjener, og det blev han på Restaurant Leonore Christine i København – med sølvmedalje.
En række jobs med stadig større ansvar fulgte – Le Pavé, The Gourmet i Sydney, Nouvelle, Le Sommelier, Top of Town. Men han tog sig også nogle lange sabbatår. I 1995 cyklede han Australien rundt, og i 1997-98 stod den på snowboard i Frankrig.
I fire år arbejdede han i Thailand. Her stablede han med held sin egen forretning på benene og fik samtidig en stor kærlighed til Thai-mad – en kærlighed, der har fået ham til at drømme om at åbne en luksusrestaurant med det asiatiske køkken i centrum, gerne på samme niveau som The Paul.
Henrik Yde-Andersen kan lide at skrive. I 1998 var han med i en genopstart af fagbladet Sommelieren, siden startede han Kin-Kin op sammen med hans partner Lertchai Tree Tawatch Aiwong.
De driver også The Rice Market på Kvægtorvet og den kinesiske restaurant Dim Sun 1 i Kødbyen på Vesterbro.Ydes menu