Deltagere 2010

Deltagere 2010

Søren Selin
Mikael Christensen
Rasmus Klitgaard Nielsen
Mikkel Laursen
Jonas Espefors

Deltagere 2010

Søren Selin

Søren Selin har siden 2007 været køkkenchef på Alberto K, restauranten på toppen af SAS Royal hotellet i København, hvor han afløste vinderen af "Den gyldne Jomfruhummerklo" i 2007 Betina Repstock. Søren er udlært på Imperial Hotel i København og var i 2002 kok på den berømte restaurant Relais Louis XIII i Paris i Frankrig.

I en omtale i Børsens Pleasure magasin skriver de:

Udsigten fra øverste etage tog ikke fokus fra de seks retter som Søren Selin og co. havde sat på menuen denne aften. En klassisk start blev taget med foie gras og stenbidderrogn og med en smagseksplosion fra en 15 års balsamico der blev hængende i mundhulen indtil ret nummer to kom på bordet.
En pasta "carbonara" med kammuslinger og blødkogte vagtelæg med baconskum på toppen. Et par himmelske mundfulde og en sjov drejning på en klassisk pastaret.
Efterfulgt af klav fra Dønnerup Gods, tilberedt til perfektion i vandbad fulgt af en sydgående lyntur på grillen, hvilket kunne høres ved bordet.
En mør rødbede med Umbrisk trøffel og andekråser slog lidt tungere tone an og efterfulgt af torsk med selleri og østers fra Venø med prik i munden fra granatæble kerner.

Rasmus Klitgaard Nielsen er 26 år og ansat på Strandgaarden Badehotel på Læsø for sæson 2010. Her giver han gæsterne mad oplevelser i særklasse og bruger flittigt Læsøs produkter. Han er udlært på "Globen" i Århus og har arbejdet på "Nordisk Spisehus" og på Hotel Ebeltoft Strand. Strandgaarden badehotel har med Allan Poulsen i 2008 tidligere leveret en vinder af "Den gyldne Jomfruhummerklo"

CV for Rasmus Klitgaard Nielsen:


2010                                    køkkenchef på strandgården
2009-                                  kok på hotel Ebeltoft strand
2008-2009                          kok på tv2 østjylland
2008                                    semifinalen åretskok 2009
2008                                    kartoffleprisen 2008
2008                                    nordisk spisehus
2007                                    semifinalen i årets kok 2008
20/6 2007-30/6 2007          volontør ved restaurant Noma København
2006                                    deltager i kartoffel prisen
2006-2008                          kok ved Globen flakket Århus
2006                                    kok ved Grappa aps. Århus
2005                                    kok og senere køkkenchef ved Emmery´s i guldsmedgade Århus
2001-2005                          kokke elev ved globen flakket
2001                                    grundforløbet fra jord til bord
2000                                    grundforløbet som medie grafiker
1999-2000                          Klejtrup musik efterskole

Mikkel Laursen
Restaurant Frederikshøj, Århus

Mikkel Laursen - 21 maj 1985

2003 - 2006 Tjener elev på Radisson SAS Hotel Silkeborg

2006 - 2007 Tjener på Restaurant Frederikshøj , Århus

Jan. 2007 - Marts 2010 Kokke Elev Restaurant Frederikshøj, Århus

Marts 2010 -  Souschef Restaurant Frederikshøj Århus

Diverse:

Midtjysk Mester for kokke elever 2008
Nr 2 til Regions finalen v. Børsen Kokke talent 2009

Mikael Christensen indehaver af firmaet Renommeet, se www.renommeet.dk og driver i dag Restearanten Kopp & Ko som Seafood & Steak restaurant i Hals.

Mikael har efter 4 sæsoner som køkkenchef på Svinkløv Badehotel nu fået sin egen restaurant. Restaurant Rosdahls er indrettet i en af de gamle lagerbygninger, der ligger helt ned til Limfjorden. Her er også vinhandel, og hver lørdag er der råvaremarked, det er en tur værd.

Restaurant Rosdahls er først og fremmest en fiskerestaurant. Nærheden til friske råvarer sættet sit præg på menukortet. Du kan læse mere her om Rosdahls

Mikael stod i lære på Stena Hotellet i Frederikshavn i perioden 1993 - 1997, og med kokkebeviset i hånden fik Mikael arbejde på Restaurant Pakhuset i Skagen. Også Restaurant Saison i Hellerup har nydt godt af Mikaels køkkenkundskaber, men i vinterperioderne rejser han for det meste til udlandet for at søge inspiration. Han rejser gerne til fjerne mål - såsom Caribien og Singapore.

Ordsproget: For mange kokke fordærver maden har ikke vundet indpas i Singapore, i hvert fald ikke på den franske gourmetrestaurant hvor Mikael Christensen har arbejdet. Her var der ansat ikke mindre end 10 kokke til 28 gæster, med lidt hurtig hovedregning har du allerede konstateret, at hver kok kun har skullet koncentrere sig om 2,8 gæster, det må siges at være service og "gourmet" i særklasse!

"Professionelt og ordentligt" har altid været Mikael Christensens varemærke. Både i hans profession som kok, som forpagter Rosdahls og som forfatter til bla. Danmarks bedste fiskekogebog i 2003 - " Mikael Christensens Fiskekogebog". Det er derfor heller ikke uden grund, at han er dybt engageret i arbejdet omkring det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or.

For Mikael Christensen har det altid været vigtigt at kunne se sine kunder i øjnene og vide, at han har leveret varen. Det gælder om hele tiden at aflæse kundernes behov og levere det "lidt mere". Det giver loyale kunder, og loyale kunder er ambassadører og det er jo det, det hele drejer sig om.