Deltagere 2013

Dennis Rafn – Faglærer ved Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg.
Frank Svärd Pedersen – Køkkenchef på Kokkedal Slot
Henrik Nielsen – Souschef på Eatmosfære, Odense
Anders Rex – Køkkenchef på Brønnums Hotel i Skagen
Torsten Schmidt – Restauratør og medejer af Malling & Schmidt i Århus

Deltagere 2013

  • Frank Svärd Pedersen
  • Anders Rex
  • Dennis Rafn
  • Torsten Schmidt
  • Henrik Nielsen

Frank Svärd PedersenKøkkenchef Frank Svärd Pedersen fra Skovhoved Hotel kommer som deltager i årets kokkekonkurrence om "Den gyldne Jomfruhummerklo" lørdag den 3. august 2013 på Østerby Havn på Læsø. Frank skifter pr. 1. maj til nyt job som køkkenchef på Kokkedal Slot. Frank har været kokkeelev hos Erwin Lauterback på Saison og hos Rasmus Kjær på Extra og hos Lasse Askov på Kokkeriet. Han har deltaget i Børsens kokke talent konkurrence i 2008, været souschef på Skovshovedhotel fra 2009, deltaget i Kartoffelpris konkurrencen i 2009 og siden 2010 været køkkenchef på Skovshoved Hotel.

anders_rexKøkkenchef Anders Rex fra historisk berømte Brønnums Hotel i Skagen kommer som deltager i årets kokke konkurrence om "Den gyldne Jomfruhummerklo" den 3. august 2013 på Læsø. Anders har tidligere arbejdet på Bagatelle i Oslo, Ruths Hotel i Skagen, Fakkelgården i Kruså, Lundums i London, Alfred og Kamilla i Odense (elev) og som volontør på hengangne The Fat Duck og på Maaemo.

dennis_rafnHoldleder for det danske junior kokkelandshold som ved OL 2012 vandt en guld og en sølvmedalje Dennis Rafn deltager i åretskokkekonkurrence om "Den Gyldne Jomfruhummerklo" lørdag den 3. august 2013 på Østerby Havn på Læsø. Dennis er udlært tjener fra Hotel Jutlandia i Frederikshavn, som kok fra hotel Medi i Ikast, været kok på Le Furmoir i Paris, fiskekok på Pakhuset i Skagen, køkkenchef på restaurant Rene på hotel Ritz i Århus, daglig leder af Rosdahls i Aalborg (restaurant og marked) og siden 2002 ansat på Hotel og Restaurantskolen i Silkeborg og er leder af skolens konkurrencehold med 4 guld medaljer og 2 sølv medaljer i DM for kokke elever. Dommer ved nationale og internationale konkurrencer. Optaget i Gordon Bleu og har i 2013 modtaget et æresdiplom for sit arbejde med talent udvikling fra det danske gastronomiske akademi.
Samtidig har Dennis familiemæssige relationer til Læsø, hvor efternavnet Rafn er godt kendt

torsten_schmidtTorsten Schmidt fra den Århusianske toprestaurant Malling & Schmidt og snart også i nyåbnet restaurant i Tivoli har sagt ja til at være deltager i Læsø Jomfruhummerfestival 2013, lørdag den 3. august i Østerby Havn på Læsø.

Torsten har sammen med Cecilie Frøkjær netop været meget aktuel i et dejligt TV madprogram, sammen med andre dygtige danske kokke. Torsten er udover at være kok, food stylist, kogebogsforfatter, foredragsholder, produktudvikler, underviser, medlem af kokkelandsholdet siden 2004 og restauratør og medejer af Restaurant Malling & Schmidt fra 2005 og Nordisk Spisehus fra 2007. Deltager og medansvarlig for det danske kokkelandshold ved OL 2008. Medansvarlig ved det Royale Bryllup for HKH Prins Joakim og HK Prinsesse Marie, Schackenborg 2008. Udtaget til VM i 2008 i Dubai. Gastronomisk konsulent for Team Saxobank-Sungard 2010 og dommer ved årets kok i 2012 som han vandt i 2006.

Har sammen med Kähler Design fundet på et nyt madkoncept Villa Dining, der handler om suveræn nordisk mad og drikke ... og hygge ikke mindst.

henrik_nielsenHenrik Nielsen afløser Lars Munch som deltager i kokkekonkurrencen på årets Jomfruhummerfestival lørdag den 3. august 2013 på Østerby Havn på Læsø.

Henrik er souchef på Eatmosfære www.eatmosfære.dk og er udlært på Steensgård Herregårdspension og siden kok på Broholm Slot og souschef på Munkebo Kro, samt være voluntør på bl.a. Noma og Saison og deltager i bl.a. FM for kokkeelever og ved Kartoffelprisen