Deltagere 2016

Karlos Enrique Ponte Maldonado, Restaurant Taller i København

Rasmus Kofoed Sørensen, Radisson Blue

Lars Larsen, køkkenchef på Badehotel Strandgaarden, Læsø

Simon Thrane, assisterende køkkenchef Søllerød Kro (Én Michelinstjerne)

Mads Mørkeberg, køkkenchef på Restaurant ”Hummer” i København

 

 

 

Deltagere 2016

  • Karlos Enrique Ponte Maldonado
  • Rasmus Kofoed Sørensen
  • Lars Larsen
  • Simon Thrane
  • Mads Mørkeberg

Karlos Enrique Ponte MaldonadoKarlos Enrique Ponte Maldonado stiller op til kokkekonkurrencen, Den Gyldne Jomfruhummerklo 2016. Karlos er køkkenchef på Restaurant Taller i København (Taller betyder Workshop). I anmeldelsen af Taller i Smag & Behag skrev Helle Brønnum Carlsen (een af dommerne ved Jomfruhummerkonkurrencen igen i 2016): Vovemad - Velsmag - Verdensmad - Venuzuela. Og kvitterede med 6 af de eftertragtede stjerner. Taller var i øvrigt på listen over restauranter, der ville have potentiale til opnå en Michelinstjerne i 2016. Karlos ser meget frem til at skulle arbejde med jomfruhummeren og andre fantastiske råvarer fra Læsø.

Rasmus Kofoed SørensenRasmus Kofoed Sørensen fik en flot 3. plads ved konkurrencen Årets Kok 2016 i Herning. En af ingredienserne var netop jomfruhummer.
Læsø og jomfruhummerkonkurrencen er ikke helt ukendt for Rasmus. I 2015 var han med på sidelinjen da hans gode ven og kollega Mikkel Højborg Olsen stillede op.
Rasmus Kofoed Sørensen er som Mikkel udlært hos Vivi Schou på Restaurant Babette i Vordingborg. Vivi Schou er kendt som een af Danmark ypperligste fiskekokke, så det er en kompetent deltager, der her stiller op.
Rasmus er barnefødt i Gudhjem på Bornholm, hvilket ikke fornægte sig når man taler med ham. Og har givet ham en kendskab til de gode råvarer.
Efter Babette tiden har Rasmus arbejdet hos Bo Beck på GEIST og er nu anat på Radisson Blue, samtidig med at han er på Kokkelandsholdet.
Rasmus glæder sig til at gense Læsø og bruge de helt fantastiske friske råvarer som Læsø kan frembringe. Og har allerede gjort sig de første tanker om sin ret.

Lars LarsenLars Larsen fra Badehotel Strandgaarden på Læsø. I disse "Badehotel tider på Tv2" er Strandgården noget nær det tætteste man kommer på den populære serie. Strandgården fru Andersen var ikonet Oda Mortensen
Det er 4. sæson at den seje nordjyde Lars regerer bag komfuret på Strandgården. I årets første måneder har han arbejdet på den anmelderroste resturant "Tabu" i Aalborg. Det var osgå i Aalborg at Lars fik svendebrev hos Carlo Liberatti på "Rosdals". Lars' fokus er ikke så meget "kokke dimsemad"; men mere at hans retter smager godt.

Og så er der fokus på de fantastiske friske råvarer som lokale producenter på Læsø hver eneste dag kan frembringe i form af fisk, grøntsager, urter fra skov og strand. Det gør øen til et sandt mekka for kokke og andre madelskere.

Simon ThraneSimon Thrane, assisterende køkkenchef Søllerød Kro (Én Michelinstjerne)
Den nyudnævnte assisterende køkkenchef på Søllerød Kro (et tillykke herfra) glæder sig til at gå i sin chefs fodspor (Brian Mark Hansen vandt den Gyldne Jomfruhummerklo i 2014).
Simons første kommentar var, hold da op et hold, der er sat både af dommere og deltagere. Det er er det hårde skyts, der tages i brug.
Simon ser frem til alle de fantastiske råvarer, som er i sæson og den magi, der er, når gæsterene er i sommerlandet. En magi som han kender efter at have arbejdet 2 år på Ruths i Skagen og 3 år på Svinkløv Badehotel.
Simon lægger vægt den frihed han har i en konkurrence til at anvende elementer, som ikke lige er på menuerne i hans dagligdag, hvor der er 50 dommere i restauranten – her er der 5, men hvilke 5!

Mads MørkebergMads Mørkeberg, som er køkkenchef på Restaurant ”Hummer” i København, er den 5. kok, der stille op i kampen om Den Gyldne Jomfruhummerklo 2016. Restaurant ”Hummer” åbnede her i foråret og har allerede fået fine anmeldelser af bl.a. Dagbladet Børsen.

Mads har arbejdet med hummere i flere sammenhænge: Restaurant ”Hummerhytten” på Bornholm i sommeren 2015, Restaurant ”Kofoed” i Landgreven i København.

”Det har længe været min drøm at kunne få lov til at deltage i Jomfruhummerkonkurrencen på Læsø, så glæden var meget stor, da jeg blev indbudt, udtaler en stolt Mads Mørkeberg. Jeg glæder mig til at vise dommerne, kolleger og tilskuerne alt hvad man kan med de friske jomfruhummere. Desværre har jeg til gode at opleve Læsø, og glæder mig rigtig meget til at stifte bekendtskab med øens formidable råvarer. Jeg ved en del om de bornholmske råvarer; og forhåbentlig nu også noget om Læsø fødevarer, og ikke mindst at anvende dem i min restaurant”

For at forberede sig til konkurrencen har Mads været inde og se på de senere års vindere, og som han siger ”Niveauet er højt”, dommerne meget velvalgte og velkvalificerede. Og solen skinner åbenbart altid over Kattegats nordligste ø.