Vinderen 2015

    Mathilde Blixt & Ole Troelsø

Girlpower, drama, nytænkning og flirten – opskriften, som sikrede den gyldne jomfruhummer klo på Læsø

I skarp konkurrence med fire meget kompetente unge kokke af herrer, løb Mathilde Blixt, tidligere restaurant 1. t.h. med den eftertragtede Gyldne Jomfruhummerklo lørdag eftermiddag, den 1. august 2015.

Overdommer Per Mandrup, Agroteck i Århus, der har været med i samtlige tolv år konkurrencen har fundet sted, fortalte forud for uddelingen af årets pris: "Det har været 5 præstationer, som er gået i hver sin retning, og vi har smagt noget som er vildskab, som pirrer alle sanser, og kreationer, som man ikke får lov at nyde på en restaurant – så det i sig selv har været en fantastisk oplevelse."

Og forsætter:
"Mathildes ret var nyskabende, og især er det nyt, at vi nu ser rosen som element på bordet"

Rasmus Palsgaard fra GASTRO tilføjede

 "Æblet faldt ikke langt fra stammen – Mathilde har givet hentet inspiration fra sin tidligere arbejdsgiver Mette Sia Martinussen 1. t.h. og Madeleines Madteater – retten var et mørkt drama med tunge skyer og en jordbundenhed – en femme fatale – en flirten med dommerne."

Mathildes ret indeholdt foruden den obligatoriske ingrediens jomfruhummere: Rødbeder, hybenroser og kirsebær, tatar på oksekød og jomfruhummere serveret i en smuk rød rose.

Mathilde Blixt har fået en god start på den prøveansættelse som køkkenchef, der venter hende i den kommende uge på en indtil videre hemmeligholdt stjernerestaurant i København

Børsen Kokketalent konkurrence vandt Mathilde Blixt i øvrigt med en ret med jomfruhummere fra Læsø – så hun kender Læsøs Guld. Medinitiativtageren til Børsens Kokketalentkonkurrence var i øvrigt Ole Troelsø, som i år var én af de fire dommere på Læsø Jomfruhummerfetival.

I år blev Læsø Jomfruhummerfestival besøgt af flere gæster end nogensinde – og på den måde bliver festivallen større og større år for år. I år var der cirka 5.000 gæster.