Konkurrencen om "Den Gyldne Jomfruhummerklo"

Konkurrencen er individuel og ideen er at Jomfruhummeren skal være hovedingrediens.
Øvrige råvarer til konkurrencen vælges fortrinsvis ud fra en Læsø råvare-liste.
Retten fremstilles i 6 portioner, hvoraf de 4 bliver serveret for et professionelt dommer-panel.
Retten vil blive bedømt ud fra følgende kriterier:
Se under bedømmelseskriterier:

En portion bliver professionelt fotograferet.
Den sidste portion vil blive fremvist og dokumenteret på anretterbord til beskrivelse.

På festivalpladsen er der opstillet to transportable køkkener.
Køkkenerne indeholder normalt køkkenudstyr, såsom skåle, piskeris, grydeskeer, stegepander og enkelte gryder, men deltagerne kan også selv medbringe udstyr.

Kokken starter med et kort indlæg fra scenen, hvor han / hun fortæller om det han / hun vil fremstille samt hvilke råvarer, der vil blive anvendt m.m.
Derpå indtager kokken sin plads i køkkenet og fremstiller sit bidrag til konkurrencen. Under arbejdet bliver processen kommenteret så publikummer kan følge kokken. Der er afsat omkring 40 minutter til at fremstille, samt placere retten ved dommerpanelet.

Film

Se stemningsbilleder fra festivalen:

Jomfruhummerfestival

Find vej

Vinderretten 2016

Vinderretten 2016Grillet Jomfruhummer med jomfruhummertatar – Mayo af jomfruhummerhjerne og stikkelsbærhud:
Grillet jomfruhummer:
6 store Læsø-jomfruhummere

Pil jomfruhummerne. Halerne saltes og grilles på oversiden i ca. 2 min lige inden servering. Hovederne gemmes og bruges til bouillon.

Jomfruhummertatar:
3 mindre jomfruhummere
1 citron

Flæk jomfruhummerne og pil halerne ud. Halekød hakkes let og smages til med citronskal, salt, peber og sukker. Dernæst letryges tataren.
Pil hjernen ud af den flækkede skal, og skyl den grundigt.
Smør til sidst tataren i halen.

Grov mayo af jomfruhummerhjerne:
100 g jomfruhummerhjerne
100 g Karl Johan
6 skiver hjemmebagt rugbrød, tykkelse: 20 mm.

Karl Johan svampene deles midtover og steges hårdt. Svamp og hjerne blendes sammen så der bibeholdes noget tekstur. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Mayoen smøres i hovedet af jomfruhummerskallen.
Rugbrød stikkes ud i en cirkelform. Croutonen steges i smør lige inden servering. Croutonen lægges over mayoen.
 
Anretning:
6 håndfulde let tørret lyng
6 Stikkelsbærgrene
6 Forkullet stykker træ

Læg lyngen på træet og dæk med hønsenet. Stikkelsbærgrene sættes i nettet.
Anret den grillede jomfruhummer på nettet og den kolde tatar således, at den løber langs nettet og ned på træet.