Kogebøger

Kanin grillet med Jomfruhummer

Kanin grillet med Jomfruhummer


Bugs Bunny grillet med jomfruhummer fra Læsø.

4 stk. kæmpe stor og super friske jomfruhummer fra Læsø
2 stk. udbenet kanin ryg
1 stk. ristet, knust fennikel frø

Chutney:

4 stk. grønne tomater
2 stk. grønne æbler
2 stk. chalotteløg
100 g. sukker
1 dl. hvidvinseddike
1 tsk. ristet, knust fennikel frø

Äioli:

4 stk. nykartofler
1 stk. fennikel
2 fed  hvidløg
1 spsk. Pastis (anis brændevin fra Frankrig)
1 dl. mayonnaise (helst hjemmelavet med olivenolie)

Salat:

1 stk. fennikel
1 håndfuld rucula blade
Rapsolie fra Bornholm
citronsaft
Poul's Læsø Sydesalt

  Lav chutneyen først. Skær tomater og æbler i små tern – kog dem sammen med fin snittet chalotteløg, sukker, hvidvinseddike og ristet, knust fennikel frø. Ca. 10 minutter på fuldt blus – chutneyen skal hver tyk og glinsende…chutney agtig!

  Äioli nu…kog sammen kartofler i tern og snittet fennikel. Lad det køle lidt af og mos godt. Bland knust hvidløg og mayonnaisen sammen med. Smag äioli’en til med lidt Pastis, lidt citronsaft og lidt af Poul’s Læsø sydesalt…of course!

  Drys kanin ryggen og de dejlige jomfruhummer med lidt sydesalt og knust fennikel frø. Dryp med lidt rapsolie og lad kødet trække lidt. Grill ryggen ’medium-rare’ og de jomfruhummer ’rare’ over super varm kul.

  Server den grillet kanin og jomfruhummer med chutney, äioli og en crudité (råkost) af fennikel. Drys tallerknerne med lidt ekstra sydesalt, fennikel frø og dryp med lidt citronsaft og det dejlige Bornholmske guld – kold presset rapsolie.

Kontakt PR-medarbejder
Jess Jessen Klixbüll
Tlf. 40420505