Kogebøger

Stegte jomfruhummerhaler med gulerødder og dildsmør

Stegte jomfruhummerhaler med gulerødder og dildsmør.

   6 Jomfruhummerhaler
   1 fed finthakket hvidløg
   Lidt olie til stegning

   Garniture:

   2 gulerødder
   1 dl saft af havtorn (appelsinsaft kan bruges)
  
  
Brunet dildsmør:

   200 g smør
   1 bundt dild

   Fremgangsmåde:  
  
   Jomfruhummerhalerne pilles, sørg for at få hele tarmstrengen ud af hummerhalen.
   Gulerødderne skrælles, hvorefter den ene deles på langs. Den anden laves til gulerodsspåner, dette kan gøres med
   kartoffelskrælleren.

   De to halve gulerødder koges i ca. 1 dl. vand og halvdelen af havtornesaften. Det koges, til saften er næsten for-
   dampet, og gulerødderne er glaseret. Pas på det ikke brænder på, og husk - der skal stadig være bid i gulerødder-
   ne.
   Gulerodsspånerne dampes i en smule saltet vand og vendes i den resterende havtornesaft.

   Smørret smeltes i en gryde og brunes let, til det er gyldent/brunt (dildsmør).
   Skyl dilden godt og pluk den fri fra de største stilke. Den overhældes nu med den lune brunede smør og massen
   blendes, indtil den har taget farve og smag fra dilden.
   Denne sigtes gerne gennem et klæde (evt. et gammelt viskestykke eller en fin sigte).
   Til sidst steges jomfruhummerhalerne i lidt olie ca. 5 minutter. Drys lidt hakket hvidløg og lidt salt i.

   Anretning:

   Anret gulerodsspånerne i midten af en dyb tallerken, læg de halve glaserede gulerødder herpå. Anret nu de stegte
   jomfruhummerhaler og til sidst den brunede dildsmør på tallerkenen

Kontakt PR-medarbejder
Jess Jessen Klixbüll
Tlf. 40420505