Læsøs Guld - En Jomfruhummer Kogebog

Læsøs Guld - En Jomfruhummer Kogebog

Læsø jomfruhummerfestival har været en tilbagevendende begivenhed på øen siden 2004. Et af feativalens faste og fornøjelige programpunkter er kampen om den gyldne jomfruhummerklo, en kokkekonkurence, hvor fire-fem kokke dyster i smagfulde retter med jomfruhummer som hovedingrediens.
Helle Brønnum Carlsen har indsamlet og redigeret et udsnit af de deltagende retter, så vi nu kan få opskrifter og inspiration til anvendelseaf jomfruhummer af Henrik Yde Andersen, Bo Bech, Nina Bundgaard, Mikael Christensen, Paul Cunningham, David Fischer, Ørjan Johanneson, Anders Jørgensen, Mikkel Karstad, Rasmus Kjær, Rasmus Klitgaard, Rene Knudsen, Mikkel Laursen, Mikkel Marchall, Kasper Nielsen, Thomas Pasfall, Elsebeth J. Poulsen, Allan Poulsen, Betina Repstock, Jonas Runnberg, Søren Selin, Jonas Tønsager og Simon Tønsager. Alt dette suppleret med lokale opskrifter samt opskrifter af Helle Brønnum Carlsen og en grundig vejledning i håndtering af jomfruhummer.