Mine somre i Paradis

Helle Brønnum Carlsen:
"Mine somre i Paradis" (2003)

Bogen er en kærlighedserklæring til Læsø, hvor jeg har været hver eneste sommer i mit liv. Da en stor del af mit professionelle virke handler om at lave mad, tale om gode råvarer og formidle det til andre, har det været oplagt at kombinere min glæde ved Læsø med mit professionelle virke som madskribent.

Læsøs særlige farver og stemninger er indfanget af fotograf John Bendtsen, som jeg har arbejdet sammen med i mange år, og opskrifterne er alle skrevet med udgangspunkt i de helt fantastisk gode råvarer, man kan få på Læsø. Det er en personlig bog fuld af stemninger, som jeg ved, at mange deler med mig, når vi taler om, hvor vidunderligt der er på Læsø. Når der skal laves god mad er de gode råvarer det vigtigste, og så skal man i virkeligheden ikke gøre ret meget andet end behandle dem varsomt. Derfor er opskrifterne enkle og ligetil, men alle resultaterne smager herligt. Det er kort sagt de godt 80 opskrifter, jeg altid bruger, når jeg laver mad en sommer i mit personlige paradis, og som jeg gerne vil dele med andre. Det gælder både morgenmad, frokostkurven, fisk og skaldyr, grill retter og kød fra frilandskvæg og –grise, desserter med sommerens mange bær og frugter og en række grøntsags retter med alt det gode fra Læsø lige fra kartofler til kantareller. Bogen er udsolgt på forlaget og kun kan købes antikvarisk.