Deltagere 2019

Kristoffer Ringsing, Årets kok 2019. Restaurant B-Spis, Næstved.
Simon Hedegaard Derosche, Restaurant Tabu, Aalborg.
Diamond Tirawut Intawong, Restaurant Kiin Kiin 71 i Nyhavn.
Mads Søndergaard. Det danske Kokkelandshold. TV-3 medredaktør i Marsterchef.
Brian Boysen, ”Der Verrückte Däne”. Brian´s Steak & Lobster, Hamborg.

Deltagere 2019

  • Mads Søndergaard
  • Kristoffer Ringsing
  • Simon Hedegaard Derosche
  • Diamond Tirawut Intawong
  • Brian Bojsen

Mads SøndergårdMads har bl.a. arbejdet på den to-stjernede michelin-restaurant AOC samt på Marchal (Hotel D’Angleterre) med én Michelin-stjerne. Og på KADEAU i København ligeledes med to Michelin-stjerner.
Siden 2013 har Mads været på Det Danske Kokkelandshold, som er talentudvikler danske kokke. Store navne som Rasmus Kofoed, Christian Wellendorf med mange andre har været på Kokkelandsholdet. I perioden 2015 – 2019 har Mads arbejdet fuldtid på Kokkelandslandet med fokus på sponsorarbejde og træning.

Mads har arbejdet med jomfruhummere fra Læsø på Folkemødet på Bornholm, hvor han i 2017, 2018 og 2019 stod/står for en pop-up restaurant ”øMad”, hvor én af forretterne var/er grillede Læsø jomfruhummere. En ret, der var utrolig populær blandt gæsterne
.
Medredaktør på TV3-programmet Masterchef Danmark.

I forhold til årets konkurrencen udtaler Mads: “Jeg vil prøve at give mit svar på smagen af Læsø (9 ways of Læsø, 3 ways of langoustine) det kan enten blive galt eller genialt”.

Kristoffer Ringsing. Restaurant B-Spis i Næstved.

Kristoffer RingsingKristoffer har, som mange af nutidens unge kokke, en stærk passion for mad og smag for konkurrencer. Og en lang række flotte placeringer.

I februar måned i år vandt Kristoffer den fornemme titel som ”Året kok” i et meget stærkt felt med 7 andre kolleger, formåede han at tryllebinde dommerne med sine tre serveringer. Og overbevise dem om, at han var værdig til titlen ”Årets Kok”.

Arbejdsmæssigt har Kristoffer stået bag komfuret på nogle af landet store madtempler. Udlært fra Falsled Kro - Relais & Châteaux. Så fulgte Babette i Vordingborg, Michelin Restauranten Ti Trin Ned i Fredericia, hvor Kristoffer var souschef. Og i dag som køkkenchef på den forholdsvis nyåbnede B-spis Næstved, der mildest talt er blev væltet af succes og gæster fra første åbningsdag.

Kristoffer har arbejdet meget med jomfruhummere gennem sin kokketid, mest af alt nok på Restaurant ”Babette” i Vordingborg, som er kendt for sine sublime fiskeserveringer.

Kristoffer ser rigtig meget frem til at arbejde med de kendte, friske og af ham meget værdsætte jomfruhummere fra Læsø, samt at udforske Læsøs spisekammer og bruge de lokale råvarer for at kreere en ret med masser af Læsø DNA.

Simon Hedegaard DeroscheSimon er den tredje kok, som skal have glæden og æren af at arbejde med de helt ny fangende jomfruhummere fra havet omkring Læsø. Danmark ældste kokkekonkurrence af sin art afholdes i år for 16. gang. Lørdag de 3. august på havnen i Østerby på Læsø.

Simon skal i år forsvare Nordjylland i kampen om den Gyldne Jomfruhummerklog.

Simon startede for alvor sin kokkekarriere i Aalborg tilbage i maj 2016, hvor han blev udlært som kok fra CANblau Tapasbar. Siden da har det kun taget fart for den unge nordjyske kok, der ved åbningen af Restaurant Tabu i september 2016 flyttede med i køkkenet, hvor han den dag i dag fungerer som assisterende køkkenchef.

På Restaurant Tabu foregår Simons arbejde i køkkenet til hver en tid i symbiose med naturen - sæsonerne følges og brugen af råvarer bestemmes ud fra, hvad der er tilgængeligt blandt de nordjyske nicheproducenter.

Og så har Simon i 2019, i tæt samarbejde med det øvrige hold på Restaurant Tabu, været med sikre Bent Christensens og Den danske Spiseguide ”Bedst i Nordjylland 2019” for ikke at tale om restaurantens optagelse i årets Michelin Guide med en “Michelin Plate”

Diamond Tirawut IntawongDiamond Tirawut Intawong

I år får, den 16. udgave og dermed Danmarks ældste af sin art, Michelin-stjernestøv idet Diamond har arbejdet på KiinKiin, der har een af de eftertragtede stjerner. Diamond skal arbejde med Læsøs Guld eller Kattegats diamanter, som er én af de mange kærlighedserklæringer til de lokale jomfruhummere.

Læsø Jomfruhummerfestival blev i 2018 tildelt den fornemme hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi.

Kok og assistent arbejder på én af michelin-kokken Henrik Yde-Andersens nyeste restauranter Kiin Kiin 71 i Nyhavn (København). Der er tale om én af Københavns mindste restaurant med blot 6 serveringspladser. Der serveres en menu efter japansk Omkasa tradition iblandet kokkens barndoms opvækst i Thailand. Ventelisten til restaurant Kiin Kiin 71 blev endnu længere da Berlingske madanmelder Svend Rasmussen tildelte den topkarakter med 6 stjerner.

KiinKiin71 serverer skaldyr, herunder jomfruhummere, så det er to folk, der er vant til at arbejde med denne fantastiske råvare.

Kok Diamond Tirawut Intawong
Født 1996
Fra Chiang Mai, Thailand
Ansat på Kiin Kiin 71, tidligere på Restaurant Kiin Kiin med 1 Michelinstjerne

Medhjælper Athaphon Saengsawat Pedersen
Født 1992
Fra Khorat, Thailand
Ansat på Kiin Kiin 71, tidligere på Kiin Kiin med 1 Michelinstjerne

Brian BojsenKok, fødevare ambassadør, ildsjæl og gang i mange gryder…

Brian Bojsen, den femte og sidste kandidat i kampen om Den Gyldne Jomfruhummerklo til Årets Jomfruhummerfestival lørdag den 3. august på kajen i Østerby.

Brian Bojsen er født i Kolding, autodidakt kok, indehaver af det trendy madsted ”Brians Stick & Hummer i Hamborg”, som han har drevet siden 2014. Inden Brian fik foden under eget komfur har han arbejdet på øen Sylt, bl.a. på in-stedet Zanzibar.

DNA’et i Brians tilgang til mad er præget af en afslappet atmosfære med champagne og hummer, men også i flip-flops. Den "skøre dansker" siger om sig selv "med stor nysgerrighed i min bagage, jeg rejser over hele verden og søger altid nye specielle øjeblikke." Og den første lørdag i august måned går turen så igen til Læsø.

Det er nemlig ikke første gang, i 2018 var Der Verrückte Däne, som Brian kaldes, rundt på Læsø for at optage til hans Tv-program, ”Life of Brian”, som sendes på tysk TV.

Brian er meget yndet vært på de turistfilm, som Visit Denmark producerer for at tiltrække de tyske foodies, som alle søger, grundet deres store dagsforbrug på kvalitetsspiseoplevelser og gode råvarer, som Læsø jo besidder til så rigeligt overflod.

Brian er desuden dommer på det tyske tc-program ”Kernes Kokke”. I maj 2018 udgav han sin første kogebog under titlen "Lækker - The Scandinavian Cuisine of the Crazy Danes