Per Mandrup – Overdommer, Argo Tech, Århus
Helle Brønnum Carlsen, Madskribent og Kogebogsforfatter
Jan Hurtigkarl, Restaurant Mielke & Hurtigkarl, København
Gæstedommer Rasmus Holmgård, redaktør på White Guide Danmark
Maden spiller en central rolle seminarielektor Helle Brønnum Carlsen, der har skrevet om mad i 27 år og har en kogebogsproduktion på mere end 13 bøger bag sig.
Hun har uddannelse som seminarielærer i faget hjemkundskab. Hun har, med en magisterkonferens i litteraturvidenskab med speciale i madens litterære udtryksformer og en nyligt afleveret PH-d- afhandling om ætestik og mad, altid forbundet sin akademiske interesse med sin store begejstring for maden.
Helle har i de sidste 22 år skrevet opskrifter og madklummer til bla. Information, Berlingske Tidende, I Form og Familie Journalen. Hun har i de sidste 9 år været restaurantanmelder på Politikken.
Igennem en årrække har forfatteren arbejdet sammen med fotograf John Bendtsen og i bogen " Mine somre i Paradis" kommer samarbejdet til udtryk i de fælles bestræbelser på at vise skønheden ved Læsø som gastronomisk paradis.
Bogen er desværre nu udsolgt fra forlaget.
Helle har sammen med Læsø Jomfruhummerfestival i 2010 redigeret og udgivet "Læsøs Guld - en jomfruhummerkogebog" der indeholde omtale og beskrivelser af retter fra de første 7 år af Jomfruhummerfestivalen. Bogen kan købes på Læsø Turistbureau.
Jan Hurtigkarl fra restauranten Mielcke og Hurtigkarl har sagt ja til at være ny dommer i år. Jan er en af foregangsmændene inden for udviklingen af gastronomien i Danmark. Han havde madprogrammer i DR fra 1975 til 1983, hvor han arbejde sammen med sin far Roy Hurtigkarl. Allerede i 1983 fik han tildelt en stjerne i Michelin guiden og han blev samme år kåret som året kok. I 2011 modtog han den prestigefyldte danske pris Champagneprisen. Han blev oprindelig udlært på Radisson SAS Royal Hotel i København og derefter til Paris på Hotel Ritz og senere hjem og blev køkkenchef på Restaurant Gastronomique. Han fik senere sin egen restaurant Les Etoles og derefter restauranten på Jekels Hotel i Gl. Skagen. I 1989 åbnede han sin egen restaurant i Ålsgårde "Jan Hurtigkarl & Co" og flyttede i 2008 til Frederiksberg og åbnede Restaurant Mielcke & Hurtigkarl.
Per Mandrup
Brøndbygaardsvej 4, Egense
9280 Storvorde
Telefon: 9831 1131 eller 2064 2462
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Civilstand:
Gift på 25. år med min kone, Charlotte Stougaard, sammen har vi tre børn, 2 piger på henholdsvis 20 og 22 år samt en dreng på 13 år.
Jeg er født i 1958 og det giver jo en årsunge på 53 år pt., men der ændrer sig jo hvert år.
Erhvervserfaring:
2008 - Ansvarlig leder af Henne Kirkeby Kro, gastronomiskleder Fænø Gods I/S
2006 - Direktør i Maaltidskonsulenterne Aps (www.maaltidet.eu)
2005 - 2006 Projektskaber / udvikler af Culinary Institute of Denmark i Aalborg, en juridisk del af Aalborg Tekniske skole
2000 - 2004 Teamleder for Hotel og Levnedsmiddelskolerne, Aalborg Tekniske Skole.
1997 - 2000 Uddannelsesleder/Afdelingsleder på Hotel og Restaurantfagskolen, Aalborg tekniske Skole
1994 - 1997 Underdirektør/Gastronomisk leder på Hotel Scheelsminde, Aalborg
1989 - 1994 Forskellig gæsteoptræden i TV og Radio, DR1, TV2 både landsdækkende og lokalt. Her imellem TV-køkkenet
1988 - 1994 Ejer af Restaurant Les Etoiles et Une Rose, København ( 1 stjerne i Michelin guiden)
1988 - 1988 Adm. direktør i Restaurant Les Etoiles et Une Rose, København ( 1 stjerne i Michelin guiden)
1985 - 1987 Restaurantchef for Fyrskibet 71 Nyhavn og restaurant Pakhuskælderen.
1983 - 1985 Souschef på Den Kongelige Skydebane "Sølyst" i Klampenborg.
1982 - 1983 Tjener på Admiral hotel i København
1978 - 1980 Kok på Restaurant Orkideen, Rødovre Centrum
Uddannelse:
2005 - 2006 Aalborg tekniske skole lederudviklingsprojekt
2003 - 2005 Diplomuddannelse i Udviklingsledelse, kandidatniveau, hos Ankerhus i Aarhus
2004 - Pædagogisk It-kørekort (pædagogisk anvendelse af It)
2002 - 2003 Læst Psykologi og Pædagogik på Aalborg Seminarium
1990 - 2002 Opkvalificeret til It administrator niveau indenfor følgende programflader: MS Office, Windows XP, Adobe InDesign CS, Adobe Illustrator CS & Adobe Photoshop CS.
1999 - 2000 Diplom-lederuddannelse i procesledelse, hos Ankerhus i Aarhus
1997 - 1998 Lederuddannelse 2000 Aalborg tekniske skole, afholdt af Dansk Management Forum
1998 - 1999 Pædagogikum (pædagogisk grunduddannelse) hos D.E.L
1988 - Børsens efteruddannelse i Kommunikation og samspil
1987 - Ledermodul kursus i salg og marketing (FHR, hotelledere i DK)
1980 - 1983 Læst Merkonom i regnskab
1982 - 1983 Uddannelse som hundefører (Flyvevåbnets MP' er)
1982 - 1983 Uddannelse som talsmand indenfor Flyvevåbnet
1980 - 1982 Uddannelse som Tjener på Rest. Pakhuskælderen, 71 Nyhavn Hotel
1975 - 1978 Uddannelse som Kok på Hotel Marienlyst i Helsingør
1965 - 1975 Folkeskolen afsluttet med Realeksamen
Tillid erhverv:
2003 - ???? Team Manager for National Culinary Team of Denmark (kokkelandsholdet)
1990 - ???? Projektholder og udvikler af Danmarksmesterskabet for professionelle kokke i Danmark "Årets kok" for Horesta.
2007 - ???? Bestyrelsen for Euro-Taques, Danmark
2005 - 2006 Aalborg regions rep. i Vækstforum indenfor fødevare og fødevareklynger
2005 - Udviklet og gennemført Nordic Challenger (stor international kokkekonkurrence)
1995 - Med skaber af verdens hurtigste kokkebog produceret den 28.2.1995 på Husholdningsmessen i Oslo for kokkelandsholdet (pengene gik til hjertesyge børn)
1994 - Medforfatter på Kokkebogen, lærebogen for kokke, 4. udgave
1989 - 1998 Medlem af det faglige kokkeudvalg for Horesta
1989 - 1992 Medlem af den Dansk Vinjury, nedsat af bladet "Smag og Behag" og vinenes hus
1982 - 2006 Udvikler og tovholder for Danmarksmesterskaberne for kokke, -smørrebrøds, -og caterelever
1994 - 1997 Projektholder og udvikler af den nye svendeprøve for kokke, vejen fra paratviden til dialogbaseret projektorienteret svendeprøveform
1992 - Dommer ved Nordisk Mesterskab for proff. Kokke "Årets KOK"
1990 - 1997 Overdommer ved Danmarksmesterskaberne både for kokke og kokkeelever
1989 - 1994 Uddannelse og supervision af skuemestrene indenfor gastronomien
Faglige anerkendelser:
2008 Prinsebryllup på Schackenborg, projektleder med kokkelandsholdet
2007 Guldvinder varmt mad Moskva oktober, kokkelandsholdet
2006 Guld og Sølvvinder ved World Cup (verdensmesterskabet) i Luxemburg, med kokkelandsholdet
2004 Tildelt Gordon Bleuorden fra Køkkenchefernes forening
2004 Sølv og Bronze vinder ved Culinary Olympics i Erfurt, med kokkelandsholdet
2002 Guld vinder for Hotelskole ved Culinary Star of Europe 2002
1996 Modtager af Ejler Jørgensens Æresdiplom (for stor gastronomi)
1988 - 1994 Stjerne i guide Michelin, med Restaurant Les Etoiles et Une Rose
1977 Danmarksmester i serbering af oste
Faglige relatere foreninger:
1995 Optaget i Confrérie du Sabre d' Or
1993 Optaget i Køkkenchefernes forening
1993 Optaget i Federation des Chefs de Cuisine Nordique
1994 Optaget i WACS (Verdens organisation af gastronomer)
1991 Optaget i Euro-Toques Danmark (forening for europæiske kokke)
1990 Optaget i Châine des Rôtisseurs og Ordre Mandial
Rasmus Holmgård (f. 1977) har en fortid som kok og tjener, men har siden 2003 været selvstændig madkommunikatør, foredragsholder og skribent. Han er medstifter af fagnetværket mad+medier, kommunikationsansvarlig for den 3-årige ostekulturkampagne Ost & ko, indehaver af det gastronomiske forsamlingshus Bageriet i Ryesgade i København og redaktionelt ansvarlig for restaurantguiden White Guides aktiviteter i Danmark.
Rasmus har besøgt Læsø et par gange, men har tilgode at få øen og alle dens kulinarsike herligheder mere ind under huden. Og dermed, som mange andre blive een af Øens faste sommergæster. Jomfruhummerne værdsættes som een af de mere delikate fisk fra de danske farvande
Vi glæder os til at byde Rasmus velkommen til Læsø.