Dommerne 2019

Overdommer Per Mandrup
Forfatter og madanmelder Helle Brønnum Carlsen
Madanmelder Anders Halskov-Jensen
YouTuber og Instagrammer Katrine Klinken

Dommere 2019

  • Per Mandrup
  • Helle Brønnum Carlsen
  • Anders Halskov-Jensen
  • Katrine Klinken

Per Mandrup.Overdommer Per Mandrup.

Per Mandrup har nydt, spist, smagt og vurderet de mange retter i samtlige 16 år Kokkekonkurrence om den Gyldne Jomfruhummerklo har været afholdt. CV’et er alenlangt: Tidligere Teammanager på Det Danske Kokkelandshold. Tildeling af en række flotte anerkendelser og ordner indenfor den gastronomiske verden, både i Danmark og Internationalt, hvor Per ofte er at finde som dommer ved konkurrencer på højt niveau. Per Mandrups hjerte banker for de unge kommende kokkestjerner, der er på vej at sætte Danmark på det Gastronomiske Verdenskort. I november 18, som coach for Kokkelandsholdet på vej mod toppen af sejrsskamlerne ved VM i Luxembourg.

Per Mandrup hviler ikke på laurbærerne, og står i spidsen for "Smagens Univers" , som leverer konsulentydelser indenfor Hotel og Restaurantsegmentet, omkring koncept-, konkurrence-, måltids-, og opskriftudvikling Ydelser indenfor fødevarebranchen ligger på; fødevare / produktudvikling med fokus på den gastronomiske smag ved opskalering
Vores mission er ”at skabe rum for det sunde og sanselige måltid som fundament for god livskvalitet”
Kodeord er; SANS, VELSMAG, INNOVATION, MADGLÆDE, MADMODIGHED

Per Mandrup har i en periode på 6 år stået bag komfuret og drevet Michelin restauranten Les Etoile - et un Rose i København.

Helle Brønnum CarlsenHelle Brønnum Carlsen sætter sig for 15. gang til dommerbordet til den 16. udgave af Læsø Jomfruhummerfestival – Danmarks ældste og hyggeligste kokkekonkurrence.

Dårligt at blækket tørt på denne præsentation førend at Helle har residensforlæggelse fra København Ø til Læsø og stranden i Vesterø (på Læsø tager man nemlig I STRANDEN), som det er sket hver eneste sommer i Helles liv.

Kærligheden til Kattegats Perle kommer til udtryk i Helles nyeste bogudgivelse "Mine Somre i Paradis 2", som ret naturligligt blev præsenteret på Læsø Spisehus i Påsken 2019. Bogen er fyldt for opskrifter, fortællinger mv. af Øen, som fruen holder så meget af. Og lur om den ikke bliver mulig at købe til Årets Jomfruhummerfestival.

Ud over den friske fisk og de andre overtrufne grøntsager, som bl.a. Inger og Ilse frembringer i sæsonen, nyder Helle sin daglige morgendukkert i Kattegat og det ”at kunne se langt” – det er noget helt særlig ved Læsø, siger fruen med aner tilbage til Carlsens Hotel i Vesterø.

Læsø er én af de to ting, der spiller en afgørende l rolle seminarielektor Helle Brønnum Carlsen liv. Den anden er maden, hvoraf fruen gennem snart 30 år har skrevet om, anmeldt og arbejdet med mad. Helle har i de sidste 22 år leveret opskrifter og madklummer til bl.a. Information, Berlingske Tidende, I Form, Politiken, Weekendavisen, Smag og Behag, White Guide Danmark og Familie Journal. Alle steder en højt skattet madanmelder med en stor fast læserskare. OG ikke mindst meget respekteret og afholdt af de restauranter og kokke som blev vurderet. Altid sagligt, professionelt og med høj etik, selv om talenterne måske ikke altid rakte til de eftertragtede 6 stjerner. Helle er i dag med i DR P1 Morgen om lørdagen og gør os alle lidt klogere på det vi nyder at spise. Samt i Weekendavisen med dybdegående artiklen om madens forunderlige verden.

Helle har sammen med Læsø Jomfruhummerfestival i 2010 redigeret og udgivet "Læsøs Guld - en jomfruhummerkogebog" der indeholde omtale og beskrivelser af retter fra de første 7 år af Jomfruhummerfestivalen. Bogen kan købes på Læsø Turistkontor.
Vil du også opleve den folkelige og hyggelige jomfruhummerfestival lørdag den 3. august, nyde Øens bedste fiskefrikadeller med jomfruhummere, jomfruhummersuppe, så klik ind på www.laesoe-line.dkher kan du booke færgebillet og ophold. Der er gratis bus på Læsø mellem Østerby og Færgen.
På godt og velsmagende gensyn!

Anders Halskov-JensenTredje dommerpræsentation: Madhjernen v. Anders Halskov-Jensen

I 2018 var Anders for første gang på Læsø og dermed for første gang dommer ved den legendariske kokkekonkurrence. Og fik dermed sat flueben ved livsønsket om at komme til Læsø og få en tallerken fuld af de bedste Læsø-råvarer og helt friske store jomfruhummere.

Anders Halskov har et flot langt MAD CV med: Mad- og vin anmelder for Jyllands-Posten, Vinanmelder for Gastromand.dk Tidligere opskriftudvikler for Skagenfood og nu for COOP/Samvirke.

Vinder af: Årets Skandinaviske hjemmekok 2012, Årets LURPAK amatørkok 2013, MasterChef - Danmarks største madtalenter 2015, DM i blindsmagning 2015

Anders været vært og konferencier til bl.a."Sol over Gudhjem" (som jo lige fik ideen til konkurrencen fra Læsø Jomfruhummerfestival) og tidligere dommer til "Årets Økokok 2017", uddeling af mejeribrugets Gourmetpris, Kokkekamp Nordjylland-København og overdommer til uddelingen af produktprisen til Årets Vildtret i 2017.

Katrine KlinkenFjerde og sidste dommer – og den nye pige i klassen er Katrine Klinken

Katrine er faglært kok (hos Erwin Lauterbach) og ernærings- og husholdningsøkonom samt arbejder freelance som madskribent og konsulent. Og er forfatter til en stribe kogebøger for børn og voksne. Mest kendt er nok hendes madbibel – "Måltider" med 500 opskrifter opdelt på sæson. Og JA – der er opskrift med Jomfruhummere: ”At spise jomfruhummere og andre skaldyr er forbundet med fri- og feriedage. Det er en dejlig sommerlig frokostret, forret eller hovedret….” Mere enig kan man ikke være. Katrine har skrevet en hel kogebog tilegnet "Skaldyr", hvor der naturligvis også er opskrifter med Jomfruhummere, som kan tilberedes hjemme i egne gryder.

Katrine holder foredrag og underviser på kurser for børn og professionelle madhåndværkere i bl.a. at tilberede velsmagende mad, der både bevarer lokale madtraditioner og er fornyende og sæsonbetonet. Hun brænder for dejlige fælles måltider og mad, der er lavet godt og af den rene vare – mad med stor smag, nydelse og oplevelse. Det er vigtigt at lære om mad og måltider fra man er barn, men man kan lære at lave made hele livet! Inspiration finder hun selv ved at bruge sæsonens råvarer og på rejser, hvor hun møder madhåndværkere, der laver lokal mad. En stor del af vores madkultur kan betegnes som »fast, cheap and easy«, hvor mange går glip af meget, når mad og måltider ikke får mere opmærksomhed. Derfor er Katrine aktiv i den internationale Slow Food-bevægelse (www.slowfood.com og www.slowfoodcopenhagen.dk), der har sloganet »Good, clean and fair«, og medlem af Slow Foods Internationale Råd som repræsentant for Norden.

Katrine Klinken er YouTuber og Instagrammer.