Vinderen 2017

Jomfruhummeren på skovtur med 4 begejstrede dommere

Lørdag den 5. august blev den 14. jomfruhummerfestival afviklet i høj sol på Læsø. Konkurrencen er ikke bare landets ældste af slagsen, men betegnes af både kokke, dommere og de besøgende som Danmarks hyggeligste. Den hårde konkurrence de fem stjernekokke imellem til trods. De besøgende var et dejligt mix mellem læsøboere og tilrejsende, der søger de lokale Læsø råvarer og den inspiration de fem stjernekokke viser.

Ved tildelingen af den Gyldne Jomfruhummerklo til Mikkel Karstad talte Helle Brønnum Carlsen på vegne af de 4 dommere og sagde bl.a.

- Tak for mad, havde I præsteret de samme retter, som vi har nydt i dag for 10 år siden, havde I alle vundet. Det er ypperlig kogekunst, dyb respekt for Læsø og ikke mindst jomfruhummeren.

Og til vinderen af den gyldne jomfruhummerklo 2017 – Mikkel Karstad, sagde Helle Brønnum Carlsen

- Du har taget os med på en skovtur, hvor madpakken hensætter os til en tur gennem Nordmarken, hvor den ene herlige lokale råvare efter den anden møder vores sanser i både duft, smag og udseende. Du giver os i en og samme oplevelse Læsøs fortælling – i en enkel og velsmagende form. Og det der er så karakteristisk for Læsø, nemlig at den enkelte råvare kan stå selv og nydes i sig selv. Enkelt og som man siger på Læsø – hemmeligheden er, at der ingen hemmelighed er.

Overdommer Per Mandrup havde vanskelig ved at skjule sin begejstring:

- Det er en stor glæde at opleve, hvor I formidler Læsøs DNA helt ud igennem tallerkenen, og det meget høje niveau og ikke mindst forskellighed, vi i dag har været vidne til. Og samtidig afspejler I det høje gastronomiske niveau med lokale råvarer, som har gjort Danmark verdenskendt.

Vinderretten 2017