Råmarinerede jomfruhummerhaler
med fennikel, hindbær
og perikon

Råmarinerede jomfruhummerhaler med fennikel, hindbær og perikon. (4. personer) 

Ca. 500 g. Jomfruhummerhaler - ca. 8-10 til hver

Marinade:
6 cl. Olivenolie
3 cl. Perikonsnaps
Saften af en ½ citron
Groft kværnet peberblanding og sydesalt

Tilbehør
Babyspinatblade
1 Fenikel
32-40 Hindbær

Fremgangsmåde:

Jomfruhummerhalerne pilles. Hvis man forsigtigt trækker halevingen af først trækkes tarmen med ud.

Marinade:

Bland marinaden af olie, snaps, citronsaft, salt og peber.

Læg de pillede jomfruhummerhaler på et fad.

Skær stokken af fennikelen og skær den derefter i meget tynde skiver, evt. med en mandolin. Læg fennikelskiverne i fadet med jomfruhummerhalerne og dæk det med marinaden i ca. 1 time. Den resterende fennikel skæres i fine stængler.

De fintskårne spinatblade og nogle fennikel stængler anrettes i midten af en tallerken og dryppes med lidt marinade. Arranger jomfruhummerhalerne i en vifte udenom. Læg 1 hindbær i hvert mellemrum flankeret af to stængler fennikel.
Server.

Drikkevarer:

Alsace pinot gris eller Weiss-Beir med perikon snaps.