Råmarinerede jomfruhummerhaler
med fennikel, hindbær
og perikon
Råmarinerede jomfruhummerhaler med fennikel, hindbær og perikon. (4. personer)
Ca. 500 g. Jomfruhummerhaler - ca. 8-10 til hver
Marinade:
6 cl. Olivenolie
3 cl. Perikonsnaps
Saften af en ½ citron
Groft kværnet peberblanding og sydesalt
Tilbehør
Babyspinatblade
1 Fenikel
32-40 Hindbær
Fremgangsmåde:
Jomfruhummerhalerne pilles. Hvis man forsigtigt trækker halevingen af først trækkes tarmen med ud.
Marinade:
Bland marinaden af olie, snaps, citronsaft, salt og peber.
Læg de pillede jomfruhummerhaler på et fad.
Skær stokken af fennikelen og skær den derefter i meget tynde skiver, evt. med en mandolin. Læg fennikelskiverne i fadet med jomfruhummerhalerne og dæk det med marinaden i ca. 1 time. Den resterende fennikel skæres i fine stængler.
De fintskårne spinatblade og nogle fennikel stængler anrettes i midten af en tallerken og dryppes med lidt marinade. Arranger jomfruhummerhalerne i en vifte udenom. Læg 1 hindbær i hvert mellemrum flankeret af to stængler fennikel.
Server.
Drikkevarer:
Alsace pinot gris eller Weiss-Beir med perikon snaps.